Delivering service is our business

Het feit dat wij reeds over deze jarenlange ervaring beschikken betekent ook dat wij 100 % op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen de schoonmaakwereld zowel op de werkvloer als binnen het management.

Ik wil graag een offerte

Partners: Polijsten, kristalliseren, ontkrassen (looppaden), ontvlekken en slijpen van natuursteen vloeren, wanden en trappen.

Polijsten / mineraliseren:

De vloer wordt bewerkt met een polijstmachine en een speciaal poeder wat met water gevormd wordt tot een pasta, welk op de natuursteen wordt ingewreven tot hoogglans. Mineraliseren is een mechanisch proces en vergt geduld. Met veel water wordt de pasta nadien verwijderd. Het resultaat is dat het oppervlak verdicht wordt waardoor het minder vlekgevoelig wordt en de toplaag verhardt waar door er minder krassen en slijtage zal ontstaan. Door de briljante glans verbetert het aanzien van de natuursteen.

Kristalliseren:

Kristalliseren is een procedé waarbij door middel van een kunstmatig opgewekte thermo-chemische reactie calciumfluoride (CaF2) wordt gevormd. Deze laag calciumfluoride vormt één geheel met de steen waarop het wordt aangebracht. Het gekristalliseerde oppervlak vertoont sterke overeenkomsten met glas voor zover het lichtdoortastendheid en hardheid betreft, maar is echter niet zo glad als glas. Wanneer een vloer eenmaal gekristalliseerd is, hoeven nadien slechts de looppaden bijgewerkt worden het geen vrij eenvoudig gaat. De voordelen van het kristalliseren zijn kort samengevat: de natuurlijke kleuren komen goed tot hun recht de vloer is redelijk stroef door de laag calciumfluoride is de vloer slijtvaster lagere onderhoudskosten op langere termijn.

Looppaden ontkrassen:

Looppaden ontkrassen omvat: dieptereiniging van de vloer, slijpen van de looppaden met flexibel diamantslijp systeem van grof tot fijn en afwerking tot hoogglans door kristallisatie.

Slijpen:

De meest ingrijpende behandelmethode is slijpen, in de afwerking gematteerd, gezoet, fijn gezoet of hoogglans. Deze vindt plaats in verschillende stappen. Er wordt geslepen met verschillende diamantschijven, welke variëren van grof tot zeer fijn. Men dient voor deze methode rekening te houden met een aantal bewerkingsdagen. De natuursteenvloer wordt in absolute nieuwswaarde gebracht. Met een speciale slijpmachine worden hoogteverschillen tussen de tegels en de voegen, onder toevoeging van water, volledig glad geslepen en zijn na de behandeling nauwelijks meer voelbaar. De werkzaamheden zijn nagenoeg stofvrij. Deze behandeling levert een zeer mooi resultaat op.

Administratie

Kazernestraat 26 bus 7
9100 Sint-Niklaas

BTW BE 0867.827.821
info@dvgservices.be

Onze Uitvalsbasis

Salviadreef 10
2960 Brecht

T. +32 474 36 40 46
info@dvgservices.be

Wil u graag een vrijblijvende offerte?

Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u.